1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İşi hazır öğrenciler

Üniversite bölüm tercihlerini temel bilimlerden yana yapan Temel Bilimler Programları (TEBİP) öğrencileri mezun olunca işsiz kalmayacak.

İşi hazır öğrenciler

Temel bilimlerin üstün başarılı öğrencileri YÖK’ün 2017 yılında başlattığı projede özel bir sınıfta buluşuyor.

 

Hürriyet’in haberine göre; fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanında Boğaziçi, ODTÜ, Hacettepe gibi Türkiye’nin farklı üniversitelerindeki en iyi öğrenciler özel bir sınıfta ders alıyor.

 

Geleceğin bilim insanı gözüyle bakılan bu üniversitelilere her ay 1000 TL veriliyor. Bu öğrencilerin hocaları da “birinci sınıf”.

 

Derslere Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Türkiye Bilimsel Araştırmalar ve Teknoloji Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, üniversite rektörleri ile alanında isim yapmış hocalar giriyor.

 

Temel Bilimler Programları (TEBİP) Üstün Başarı Sınıfı’nda edebiyat dersine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, girişimcilik dersine TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, tarih dersine İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve alanında isim yapmış hocalar ile rektörler giriyor.

 

Fizik, kimya, matematik ve biyoloji alanlarına ilk üç tercihinde yerleşen öğrencilere, bu sınıflarda okumaları için YÖK’ten teklif gidiyor.

 

Teklifi kabul eden öğrenciler aylık 1000’er lira burs alıyor ve bu öğrencilere İstanbul’da yurt imkanı sağlanıyor. Kahvaltı ile öğle ve akşam yemekleri üniversite tarafından karşılanıyor. Eğitim süresi ise dört yıl.

 

Mezunların diplomalarında ilk kazandıkları üniversitenin ismi yazacak ancak TEBİP programında eğitim gördüğü diplomada belirtilecek. Aralarında Boğaziçi, Orta Doğu Teknik, Hacettepe, Selçuk, Çanakkale Onsekiz Mart, Bolu Abant İzzet Baysal gibi üniversitelerden öğrenciler bu sınıflarda eğitim alıyor.

 

Sözkonusu alanlara her yıl 15’er öğrenci kabul ediliyor. Şu anda bu sınıflarda okuyan öğrencilerin sayısı ise 87.

 

Türkiye’nin “en iyi öğrencileri”nin derslerine alanlarında en iyi hocalar giriyor.

 

Zorlanan öğrenciler projeden ayrılıyor. 5 puan ortalamasının altında olanlar programdaki eğitimlerine son veriliyor ve öğrenciler üniversitelerine geri dönüyorlar. Bugüne kadar 37 öğrenci kendi isteğiyle programdan ayrıldı.


 

 

Tarih: 28-01-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum