1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

EKPSS başvuruları sürüyor

EKPSS başvuruları 12 Şubat tarihine kadar sürecek

EKPSS başvuruları sürüyor

Başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Ocak tarihinde alınmaya başlanan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) adayları başvuru işlemlerini ÖSYM’nin resmi sitesi ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek.

 

Başvuru işlemlerini ayrıca hafta içi ÖSYM büroları aracılığı ile de yapmak mümkün.

 

Sınav başvuru ücreti ise 120 TL.

 

EKPSS / Kuraya, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesi 7’inci fıkrası hariç diğer koşulları taşıyan adaylar başvurabilecek.

 

EKPSS / kuraya; 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun en az yüzde 40 ve üzerinde engelli olan adaylar başvurabilecek. (“Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” kapsamına alınan ‘Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)’ için Özel Gereksinim Kodu 2 / Özel Gereksinim Düzeyi ‘Hafif düzeyde (ÖGV)’ ve üzeri olanlar dahil).

 

Sağlık kurulu raporlarında yüzde 40’tan daha az engelli olduğu belirtilen adaylar ise EKPSS veya kuraya başvuramıyor.

 

 “EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan, 2014 yılından beri uygulanan bir sınav sistemi.

 

EKPSS, bu yıl 26 Nisan tarihinde yapılacak.

Tarih: 29-01-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum