1xbet betist supertotobet

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Doktora öğrencilerine aylık 2450 TL burs

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Türkiye'nin 100 öncelikli alanında doktora yapan öğrenciler, aylık 2 bin 450 lira bursla desteklenecek" dedi.

Doktora öğrencilerine aylık 2450 TL burs

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yeni YÖK’ün yükseköğretim sistemine ihtisaslaşma ve misyon farklılaşması kapsamında araştırma odaklı ihtisaslaşma üniversiteleri ile bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma üniversiteleri konseptini kazandırdığı gibi, YÖK 100/2000 Doktora Burs Programı ile ülkenin kalkınma hedefleri yönünde ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi hedeflediğini de söyledi.

 

4 BİN ÖĞRENCİ BURS ALDI

 

Ülkenin bilim hayatının kalkınması ve geleceği için 100 öncelikli alanın her çağrı döneminde güncellendiğini anlatan Yekta Saraç, şöyle konuştu:

 

“2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar dönemi itibarıyla başlatılan YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi kapsamında 92 farklı üniversiteden 4 bin 250 öğrenci burs aldı. Dünyada örneğinin olmaması nedeniyle bilim çevrelerince tereddütle karşılanan bu projede ciddi çalışmalarımızla sonuçları almaya başladık. Proje, gayet iyi yürüyor, mezun vermeye başladık. 

 

Bu öğrencilerin yaklaşık 800'ü üniversitelerde, özel sektörde ve kamu kurumlarında istihdam imkânına kavuştu. Bursiyerlerin yüzde 60'ı fen ve mühendislik bilimleri ile mimarlık, yüzde 20'si sosyal bilimler, yüzde 20'si sağlık bilimleri ile ilgili alt alanlarda eğitimlerine devam ediyor. Programla ilgili farkındalık ve talep günden güne artıyor ve her yeni çağrıya daha fazla üniversite başvuruyor.’'

 

Saraç, ''Teziyle ilgili çalışmalar yapmak üzere yurtdışına gitmek isteyen öğrencilerin danışmanları ve üniversitelerinin izin vermeleri koşuluyla, yurtdışında bulundukları süre zarfında bursları devam edecek. 2020 itibarıyla YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi kapsamında, öğrencilerin burs miktarında artacak’’ dedi.

 

Yekta Saraç, ''Türkiye’nin 100 öncelikli alanında doktora yapan öğrenciler, aylık 2 bin 450 lira bursla desteklenecek. TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getiren öğrenciler de çift burs alma imkânına sahip olduğundan onlara sağlanan destek rakamı ciddi bir seviyeye ulaşıyor’’ diye konuştu. 

 

Tarih: 13-02-2020

FACEBOOK YORUM
Yorum